Založ si blog

čiernobiele videnie v červeno-modrom odtieni

Chvíľu mráz,  chvíľu odmäk  a opäť mráz. Sneh, metelica, zamračený pohľad oblohy.  Farby ustúpili bielej a čiernej a nekonečnému množstvu odtieňov šedej.  Pestrosť sme precedili cez husté sito zaujatosti a svet okolo nás sa zmenil na čierno biely. Čierno biely ako televízor Carmen z čias komunizmu. Čierny, tmavý, sťa záhrobný, odumierajúci svet kapitalizmu a svetlý, slnkom zaliaty svet socializmu, komunizmu. Kto nekráčal  s komunizmom, bol zradca, treba ho odstaviť, umlčať .  Dve farby, ktoré vlastne ani farbami nie sú. Rozdelili nás. Len v televízore z nich dokázali vytvoriť celý jednotný vesmír.

 Modrá vláda nahradila červenú. Televízor je farebný.  Svet je naoko pestrý. Dve farby sa nie a nie zmiešať. Dať nám zbrane, tak sa postrieľame.  Za modrých, za červených. Za ich klamstvá, za ich pravdu. Kde zostala naša pravda? Vo volebnej urne, pochovaná na cintoríne lepšej budúcnosti.  Hádame sa, prieme sa, bijeme sa do pŕs. Za koho? Za zradcov pri válovoch. Za šašov v parlamente. Za zlodejov  bez majetku, čo skrývajú sa za národ.  A oni si zasvinené ruky umyli v našej nemohúcnosti. V našich hádkach. V parlamentnom bufete si potykali. Hrkli do seba vodku a posmelení v svojich dresoch, hrajú komédiu pre plebs. Oni nebojujú proti sebe. Bojujú za čo najväčší kus válova pre seba.

 Červení a modrí. Akí sme my tu dole? My, čo nemáme imunitu, ani ich platy, výhody, nakradnuté pre niekoľko generácii. My, čo z rozpočtu chápeme akurát toľko, že Jano, Miki, Robo, Rišo, Iva to prežijú. A ak boh dá a vesmírna sila to podporí, tak s odretými ušami, plní zlosti a depresie možno aj my.

Čo nás skôr položí ?

26.03.2020

Som zatvorený doma. Tak mi prikázala vláda. Sledujem život za oknom. A rozmýšľam, či som nariadenia vlády nezobral moc dôsledne. Som doma, ako káže vláda. Pracovať sa mi nedá, nemôžem využívať home office, charakter mojej práce to neumožňuje. Času mám hodne, tak premýšľam. A premýšľanie je niekedy aj na príťaž. Môžete napríklad zistiť, že ľudia majú o [...]

Píšem, píšeš, píše

22.07.2016

Tak si tu píšete. Píše vlastne každý. Aj ten, čo písať nevie a písaniu nerozumie. Veď nerozumiem ani ja. Máme slobodu názoru, ktorá sa prekrýva s anarchiou, tak píšu všetci. Píše Peter, ba i Pavol a neveriaci Tomáš asi najviac. Sme obraz svojej spoločnosti. Kde každý môže mať svoj názor. Hlupák , ba aj ten bez názoru, dokonca aj ten čo si myslí, že má pravdu. [...]

Je lepší utečenec na hranici, či utopenec v špajzi?

18.10.2015

Je lepšie byť zmätený, ako byť zmätok. Je lepšie byť špinavý, ako byť špina. Je lepšie ak ona mešká, ako keď jej mešká. Je lepšie byť s bláznami, ako byť blázon. Je lepšie byť dobitý, ako byť dobytok. Je lepšie pískať si, ako byť vypískaný. Je lepšie sa vyplakať, ako byť vyplákaný. Je lepšie užiť si, ako byť využitý. Je lepšie mať pruhy na tričku, [...]

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 172
Celková čítanosť: 555765x
Priemerná čítanosť článkov: 3231x

Autor blogu

Odkazy