Založ si blog

Maďarská ústava je poriadne okorenený guláš

Maďarskí Maďari, teda tí praví, takzvaní čípoš, zrušili republiku a prijali ústavu Maďarska.  Ústavu, ktorá žiada Boha, aby žehnal Maďarovi. Oni to asi aj budú, vzhľadom na stav svojej ekonomiky, potrebovať. A nielen pomoc od Boha ale asi pomoc všetkých svätých. Takže to mohli rovno vpísať do tej preambuly a nespoliehať sa len na Boha.

Sú hrdí, že ich kráľ svätý Štefan pred tisíc rokmi vystaval maďarský štát na pevných základoch. O tom by sa dalo polemizovať ale načo brať niekomu ilúzie. Nech si hlavu rozbijú a ilúzie sa rozplynú ako Veľké Uhorsko po prvej svetovej vojne.

Je dobre vidieť v praxi, kam vedie slepá viera v extrémistov, aby sme sa mohli poučiť na chybách druhých.  Aby sme neriešili kresťanstvo, interrupcie, homosexuálov, ústavné zmeny podobne ako naši južní susedia ale ako moderný národ, ktorý sa v prvom rade spolieha sám na seba a Boha si každý prizve na pomoc podľa svojej potreby.

Želám naším južným susedom bohatú úrodu čípoš papriky, kvalitné čabajky, chutný perkelt  a guláš radšej nespomínam, lebo sčítanejší odo mňa tvrdia, že tak by sa mala volať po správnosti tá ich nová ústava.  No a veľa gulášu môže spôsobiť ťažobu na žalúdku, či pálenie záhy.  Počul som medzi ľudom, že veľký, zatiaľ nie svätý, Viktor,  už nakúpil sodabikarbónu a v prípade potreby s ňou nakŕmi celý maďarský národ.  Či mu to pomôže k blahorečeniu zatiaľ známe nie je. Tak im pánboh pomáhaj.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

zdroj WIKIMEDIA COMMONS

Čo nás skôr položí ?

26.03.2020

Som zatvorený doma. Tak mi prikázala vláda. Sledujem život za oknom. A rozmýšľam, či som nariadenia vlády nezobral moc dôsledne. Som doma, ako káže vláda. Pracovať sa mi nedá, nemôžem využívať home office, charakter mojej práce to neumožňuje. Času mám hodne, tak premýšľam. A premýšľanie je niekedy aj na príťaž. Môžete napríklad zistiť, že ľudia majú o [...]

Píšem, píšeš, píše

22.07.2016

Tak si tu píšete. Píše vlastne každý. Aj ten, čo písať nevie a písaniu nerozumie. Veď nerozumiem ani ja. Máme slobodu názoru, ktorá sa prekrýva s anarchiou, tak píšu všetci. Píše Peter, ba i Pavol a neveriaci Tomáš asi najviac. Sme obraz svojej spoločnosti. Kde každý môže mať svoj názor. Hlupák , ba aj ten bez názoru, dokonca aj ten čo si myslí, že má pravdu. [...]

Je lepší utečenec na hranici, či utopenec v špajzi?

18.10.2015

Je lepšie byť zmätený, ako byť zmätok. Je lepšie byť špinavý, ako byť špina. Je lepšie ak ona mešká, ako keď jej mešká. Je lepšie byť s bláznami, ako byť blázon. Je lepšie byť dobitý, ako byť dobytok. Je lepšie pískať si, ako byť vypískaný. Je lepšie sa vyplakať, ako byť vyplákaný. Je lepšie užiť si, ako byť využitý. Je lepšie mať pruhy na tričku, [...]

Petr Pavel

Pavel: Názory na zahraničnú politiku by nemali narúšať vzťahy Čechov a Slovákov

16.04.2024 15:52

Česko začiatkom marca v reakcii na postoj SR k vojne na Ukrajine odložilo česko-slovenské medzivládne konzultácie.

Juraj Blanár

Blanár nepodporí možné sankcie, ktoré by zasiahli viac občanov SR ako Irán

16.04.2024 15:29

Ministri zahraničných vecí krajín EÚ majú rokovať o možnom uvalení sankcií na Irán v súvislosti s jeho víkendovým útokom na Izrael.

Podvod

Fanúšikovia hokeja, pozor. Neznámy páchateľ ponúka na internetovom portáli falošné lístky na MS

16.04.2024 15:11

Vystupuje pod rôznymi menami, s rôznymi telefónnymi číslami a uvádza odlišné bankové účty, na ktoré žiada zaslať peniaze.

Russia Ukraine War

Chýbali rakety, zničili elektráreň. Zelenskyj sa hnevá, že Ukrajine chýba ochrana, akú dostal Izrael

16.04.2024 15:07

Volodymyr Zelenskyj sa sťažuje, že Izraelu pomohli spojenci ochrániť vzdušný priestor pred útokom Iránu, ale od neba nad Ukrajinou dávajú ruky preč.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 172
Celková čítanosť: 554682x
Priemerná čítanosť článkov: 3225x

Autor blogu

Odkazy