Založ si blog

Lipšic i Sulík prilievajú olej do ohňa

Áno. Nijak inak nemožno nazvať ich výroky, ich počínanie, ako obyčajné prilievanie oleja do ohňa nenávisti, nič neriešiacíh nekonečných sporov, ktoré nemajú víťaza, majú len porazených, a to sme my občania Slovenska.

Stalo sa súčasťou slovenského politického folklóru, že každý, kto vstúpi do politiky, má zrazu v hlave osvietenie a rozumie absolútne všetkému najlepšie. Už keď pán Sulík podával na ústavný súd svoje podanie proti podaniu JUDr. Tichého, rozmýšľal som, či môže mať predseda Slovenského parlamentu tak nízke právne vedomie. A jeho výroky po rozhodnutí Ústavného súdu mi potvrdili, že môže. Ak predseda parlamentu nechápe, že tajná voľba GP je v súlade s demokraciou a ústavou, čo by sme potom chceli od občanov. Jeho výroky vedú k dehonestácii a následne k anarchii. Načo máme potom Ústavný súd, súdnictvo, vládu parlament. Odovzdajme moc do rúk pár najmúdrejším a ušetríme peniaze, svoje nervy.

Právnik JUDr. Lipšic by rád situáciu v súdnictve riešil referendom. Akým referendom? Ďalším neplatným? Boli by to opäť len vyhodené peniaze, ktoré by sme museli venovať my občania. Voľby do parlamentu sú predsa najlepšie referendum. Je na politikoch, poslancoch, aby sa v parlamente dohodli v záujme občana a riešili problémy súdnictva, prokuratúry. Referendum v ústach pána Lipšica je len obyčajný priehľadný populizmus.

Je smutné, že náš parlament sa nevie dohodnúť absolútne na ničom. Akoby naďalej kráčal cestou, ktorú mu vytýčil veľký Mufty JUDr. Mečiar. Akoby tou svojou túžbou po neobmedzenej moci nainfikoval celý parlamentný systém na Slovensku. Kiež by tá infekcia zničila generáciu nakazených a objavil by sa skutočne niekto nezaťažený, pozitívny, niekto, komu by aspoň trochu záležalo i na občanoch. Ale to som už asi zašiel do rozprávok.

Čo nás skôr položí ?

26.03.2020

Som zatvorený doma. Tak mi prikázala vláda. Sledujem život za oknom. A rozmýšľam, či som nariadenia vlády nezobral moc dôsledne. Som doma, ako káže vláda. Pracovať sa mi nedá, nemôžem využívať home office, charakter mojej práce to neumožňuje. Času mám hodne, tak premýšľam. A premýšľanie je niekedy aj na príťaž. Môžete napríklad zistiť, že ľudia majú o [...]

Píšem, píšeš, píše

22.07.2016

Tak si tu píšete. Píše vlastne každý. Aj ten, čo písať nevie a písaniu nerozumie. Veď nerozumiem ani ja. Máme slobodu názoru, ktorá sa prekrýva s anarchiou, tak píšu všetci. Píše Peter, ba i Pavol a neveriaci Tomáš asi najviac. Sme obraz svojej spoločnosti. Kde každý môže mať svoj názor. Hlupák , ba aj ten bez názoru, dokonca aj ten čo si myslí, že má pravdu. [...]

Je lepší utečenec na hranici, či utopenec v špajzi?

18.10.2015

Je lepšie byť zmätený, ako byť zmätok. Je lepšie byť špinavý, ako byť špina. Je lepšie ak ona mešká, ako keď jej mešká. Je lepšie byť s bláznami, ako byť blázon. Je lepšie byť dobitý, ako byť dobytok. Je lepšie pískať si, ako byť vypískaný. Je lepšie sa vyplakať, ako byť vyplákaný. Je lepšie užiť si, ako byť využitý. Je lepšie mať pruhy na tričku, [...]

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

SR prezidentka kultúra predstavitelia prijatie BAX

Čaputová: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

19.04.2024 15:31

Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať, vyhlásila prezidentka.

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 172
Celková čítanosť: 555180x
Priemerná čítanosť článkov: 3228x

Autor blogu

Odkazy