Založ si blog

Brunetky sú tiež pekné

Bol som krátko po vysokej škole, Keď v kine premietali sfilmovanú knihu mojej mladosti o Tarzanovi z rodu opíc.  Bol som uchvátený a temer som uveril, že vo filme hrali vytrénované opice a nie zamaskovaní herci.  Sedeli sme pri víne a rozoberali film, keď priateľka povedala zásadnú vetu, ktorú som si navždy zapamätal.

„Konečne raz ukázali, že aj brunetky sú pekné.“

Tak som sa zoznámil s Andie MacDowell. „Zabudol som“ na opice, na Tarzana, no brunetka Andie zostala v mojej mysli navždy.

 


Tesne po revolúcii sa k nám dostal film „Green Card“, v ktorom sekundovala francúzskemu milovníkovi života. Bol to skvelý koncert hereckého umenia a jej tmavovlasej krásy.  Romantika s trochou grapefruitovej horkosti.

 


A nesmiem opomenúť jej rolu v „Štyroch svadbách“, kde si láska hľadá zložito cestu, aby spojila tých pravých.  Jej odhalené nohy v malom hotelíku, kdesi v Anglicku, ma fascinujú dodnes. Žeby som sa mýlil a neboli to nohy ale jej nádherný úsmev.

 

Či tak, alebo tak, dnes má narodeniny. Lebo aj pekné ženy krásnejú.

 


 

 

 

Čo nás skôr položí ?

26.03.2020

Som zatvorený doma. Tak mi prikázala vláda. Sledujem život za oknom. A rozmýšľam, či som nariadenia vlády nezobral moc dôsledne. Som doma, ako káže vláda. Pracovať sa mi nedá, nemôžem využívať home office, charakter mojej práce to neumožňuje. Času mám hodne, tak premýšľam. A premýšľanie je niekedy aj na príťaž. Môžete napríklad zistiť, že ľudia majú o [...]

Píšem, píšeš, píše

22.07.2016

Tak si tu píšete. Píše vlastne každý. Aj ten, čo písať nevie a písaniu nerozumie. Veď nerozumiem ani ja. Máme slobodu názoru, ktorá sa prekrýva s anarchiou, tak píšu všetci. Píše Peter, ba i Pavol a neveriaci Tomáš asi najviac. Sme obraz svojej spoločnosti. Kde každý môže mať svoj názor. Hlupák , ba aj ten bez názoru, dokonca aj ten čo si myslí, že má pravdu. [...]

Je lepší utečenec na hranici, či utopenec v špajzi?

18.10.2015

Je lepšie byť zmätený, ako byť zmätok. Je lepšie byť špinavý, ako byť špina. Je lepšie ak ona mešká, ako keď jej mešká. Je lepšie byť s bláznami, ako byť blázon. Je lepšie byť dobitý, ako byť dobytok. Je lepšie pískať si, ako byť vypískaný. Je lepšie sa vyplakať, ako byť vyplákaný. Je lepšie užiť si, ako byť využitý. Je lepšie mať pruhy na tričku, [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 172
Celková čítanosť: 555224x
Priemerná čítanosť článkov: 3228x

Autor blogu

Odkazy