Založ si blog

Čím viac slučku zatiahneš, tým je Slovák spokojnejší.

 

Žijem na Slovensku. Narodil som sa tu, vyrástol a asi aj zostarnem. Kto by ma už len kde v mojom veku chcel. A stále žasnem, akí sme slepí, hluchí, či dokonca hlúpi. Akoby sme všetci sledovali len rôzne telenovely, farmy, paneláky a smotánku. Podľa štatistík žije sedemsto tisíc Slovákov na hranici chudoby, štyristo tisíc nemá prácu.  Tisíce mladých sa ťahajú do sveta, lebo tu ich nič dobré nečaká. A my sa medzi sebou vadíme či sú lepší modrí, či červení. Ani jední.

Nikto nerieši túto krajinu, zamestnanosť, korupciu. Všetci tam hore nás už vyše dvadsať rokov klamú, okrádajú, len pre svoje vlastné blaho, pre svoje hromadenie majetkov. Každá vláda len viac a viac uťahuje slučku na hrdle bežného občana, aby na druhej strane mohla rozdeľovať profity svojím firmám, svojím rodinám, svojím mafiánskym klanom.

Nie je tomu tak dávno, čo sme žili v spoločnom štáte s Čechmi. Je teda dosť pravdepodobné, že problémy, ktoré trápia ich spoločnosť sa pravdepodobne vyskytujú i u nás. No div sa svete, nie je tomu tak. U nás sú všetci bezúhonní, polícia nezistila jediný prípad korupcie, sudca nemusel rozhodovať o žiadnom prominentovi a jeho vzatí do väzby a prokuratúra je kapitola sama o sebe. U nás nerozhodujú žiadní kmotrovia, asi žiadní neexistujú. Politické špičky majú nad hlavou svätožiaru a pracujú len pre blaho národa. Istú vinu v tomto dávam i novinárom, lebo tí tiež píšu len o žabomyších vojnách a do hĺbky sa zatiaľ nikto nepustil. Občas Hríb, ale toho asi väčšina ignoruje a upodozrieva z jednostrannosti. A ak by sme sa mali prejaviť ako občania aspoň na námestí, je z toho trápna manifestácia, ktorá skončí vandalizmom a slabou účasťou.

Neviem kedy sa tento národ zobudí? Kedy sa mu otvoria oči? Či sme skutočne až tak osprosteli a stále veríme ľuďom, ktorí už vyše dvadsať rokov parazitujú s naším tichým súhlasom? Ľuďom, ktorí sa nehanbia provokovať svojou hlúposťou a tvrdiť, že sa dá vyžiť s tristo euro. Ľuďom, ktorí nerozoznajú kukuricu od pšenice, no chcú zachraňovať poľnohospodárstvo. Ľuďom, ktorí bežne dávajú príkaz svojím podriadeným na buzeráciu na cestách, no nevyšetrili nikdy žiadnu korupciu.  Ľuďom, ktorí neustále plávajú kdesi hore a o problémoch bežného človeka nemajú ani páru. Lebo by ich to zaťažovalo.

Pred voľbami som písal, že je jedno či vyhrá pravica, či ľavica. Písal som, že vyhrajú gauneri. A je tomu tak.  Ešte aké poplatky a dane musí niekto vymyslieť, aby sa tento národ zobudil a zdravo nahneval?  Ešte čo mu musia zobrať, aby pochopil, že je len obyčajnou handrou o ktorú majú záujem politici len pred voľbami a po voľbách si o neho nikto ani topánky neutrie.

Asi je tá slučka ešte príliš voľná.

 

Čo nás skôr položí ?

26.03.2020

Som zatvorený doma. Tak mi prikázala vláda. Sledujem život za oknom. A rozmýšľam, či som nariadenia vlády nezobral moc dôsledne. Som doma, ako káže vláda. Pracovať sa mi nedá, nemôžem využívať home office, charakter mojej práce to neumožňuje. Času mám hodne, tak premýšľam. A premýšľanie je niekedy aj na príťaž. Môžete napríklad zistiť, že ľudia majú o [...]

Píšem, píšeš, píše

22.07.2016

Tak si tu píšete. Píše vlastne každý. Aj ten, čo písať nevie a písaniu nerozumie. Veď nerozumiem ani ja. Máme slobodu názoru, ktorá sa prekrýva s anarchiou, tak píšu všetci. Píše Peter, ba i Pavol a neveriaci Tomáš asi najviac. Sme obraz svojej spoločnosti. Kde každý môže mať svoj názor. Hlupák , ba aj ten bez názoru, dokonca aj ten čo si myslí, že má pravdu. [...]

Je lepší utečenec na hranici, či utopenec v špajzi?

18.10.2015

Je lepšie byť zmätený, ako byť zmätok. Je lepšie byť špinavý, ako byť špina. Je lepšie ak ona mešká, ako keď jej mešká. Je lepšie byť s bláznami, ako byť blázon. Je lepšie byť dobitý, ako byť dobytok. Je lepšie pískať si, ako byť vypískaný. Je lepšie sa vyplakať, ako byť vyplákaný. Je lepšie užiť si, ako byť využitý. Je lepšie mať pruhy na tričku, [...]

Illinois, police

Útok nožom v Illinoise si vyžiadal štyroch mŕtvych a päť zranených

28.03.2024 10:46

Podozrivého muža policajti zadržali. Motív útoku nebol bezprostredne známy.

Baltimore most loď nákladná

Po zrútení mosta v Baltimore našli telá dvoch zo šiestich nezvestných osôb

28.03.2024 10:12

Obrovská nákladná loď, ktorú nebolo možné ovládať a následne narazila do mosta, absolvovala predtým v miestnom prístave „bežnú údržbu motora“.

Rakva / Rakvy / Cintorín / Pohreb /

Nadúmrtnosť po troch rokoch klesla takmer na nulu, podpísali sa pod to dva hlavné faktory

28.03.2024 09:50

Počet zomretých vlani klesol v porovnaní s rokom 2022 vo všetkých krajoch Slovenska.

Štefan Harabin

To je nejaká partizánčina. Harabin poprel podporu Pellegrinimu

28.03.2024 09:00, aktualizované: 10:05

V médiách sa ráno objavila správa, že Harabin pôjde voliť v druhom kole šéfa Hlasu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 172
Celková čítanosť: 553873x
Priemerná čítanosť článkov: 3220x

Autor blogu

Odkazy