Založ si blog

Jej odhalený rozkrok sa stal legendou

V dnešnej rýchlej dobe, keď aj z filmového umenia sa stal predovšetkým biznis, je občas zložité vybrať film, ktorý človeku utkvie dlhšie v pamäti. A takých, ktoré sa dajú pozrieť aj viackrát je čím ďalej, tým menej. Je to podobne ako v hudbe. Je obrovská nadprodukcia, ktorá plodí stupídne filmy, smiešne hviezdy a hviezdičky a všetci očakávame, kedy nás zasiahne nejaký nový blesk, niečo, čo nám vyrazí dych.

Tým som nechcel povedať, že v dnešnej dobe vznikajú len hlúpe filmy, či sa rodia len netalentovaní herci. Aj dnes sa objavia veci, ktoré budú určite zaujímavé aj za desať, či dvadsať rokov. Dokonca mnohé mladé talenty sa určite presadia, dozrejú a nahradia dnešnú generáciu velikánov, ktorí sú už v dôchodkovom veku.

Jedným z filmov, ktorý sa stal kultovým a jeho hlavná predstaviteľka legendou, je film Basic Instict. No nie o filme som chcel písať. Dnes má Sharon Stone (55)  narodeniny. Aj jej pribudli roky, no jej pečať vo svete filmu nevybledla, ani sa nestratila. A práve filmom, v ktorom zahrala skvelú emancipovanú ženu, ktorá dokáže manipulovať s mužským svetom sa jednoznačne presadila vo filmovom svete. Dodnes si pamätám na ten šok, ktorý tento film spôsobil. Do kín prišiel krátko po revolúcii a predstavil novú, dovtedy pre nás z východného bloku neznámu, no skutočne sexy a zvodnú Sharon.  Hltali sme jej pohyby, jej postavu, jej nahé telo, jej prekladanie nôh pred vyšetrovateľmi, jej manipuláciu, jej skvelý herecký prejav. Aj dnes si s nadšením pozriem ten koncert, v ktorom jej perfektne sekunduje Michale Douglas. Je radosť sledovať, ako sa Sharon zhostila tejto role, kde v plnej miere potvrdila svoje herectvo podložené vysokým IQ, ktoré jej zaručuje prevahu nad okolitým svetom.

Po tomto filme nasledovalo vcelku úspešné obdobie, ktoré zaplnila filmami ako Casino, Križovatka, Sliver, Diabolique. Postupne sa však jej talent nestretol s najlepšími scenármi a deväťdesiate roky už nezopakovala, aj keď i v prvom desaťročí nového milénia sa jej občas podarilo celkom slušne prekvapiť.

Viem, že čas sa zastaviť nedá a spomienky sú niekedy krajšie ako naša prítomnosť, no aj tak želám tejto inteligentnej a peknej blondíne kvalitný scenár, ktorým by nás opäť raz zasiahla ako blesk a mohli by sme byť aspoň na pár chvíľ vykoľajení, ako pri Basic Instict.

 


 

 

Čo nás skôr položí ?

26.03.2020

Som zatvorený doma. Tak mi prikázala vláda. Sledujem život za oknom. A rozmýšľam, či som nariadenia vlády nezobral moc dôsledne. Som doma, ako káže vláda. Pracovať sa mi nedá, nemôžem využívať home office, charakter mojej práce to neumožňuje. Času mám hodne, tak premýšľam. A premýšľanie je niekedy aj na príťaž. Môžete napríklad zistiť, že ľudia majú o [...]

Píšem, píšeš, píše

22.07.2016

Tak si tu píšete. Píše vlastne každý. Aj ten, čo písať nevie a písaniu nerozumie. Veď nerozumiem ani ja. Máme slobodu názoru, ktorá sa prekrýva s anarchiou, tak píšu všetci. Píše Peter, ba i Pavol a neveriaci Tomáš asi najviac. Sme obraz svojej spoločnosti. Kde každý môže mať svoj názor. Hlupák , ba aj ten bez názoru, dokonca aj ten čo si myslí, že má pravdu. [...]

Je lepší utečenec na hranici, či utopenec v špajzi?

18.10.2015

Je lepšie byť zmätený, ako byť zmätok. Je lepšie byť špinavý, ako byť špina. Je lepšie ak ona mešká, ako keď jej mešká. Je lepšie byť s bláznami, ako byť blázon. Je lepšie byť dobitý, ako byť dobytok. Je lepšie pískať si, ako byť vypískaný. Je lepšie sa vyplakať, ako byť vyplákaný. Je lepšie užiť si, ako byť využitý. Je lepšie mať pruhy na tričku, [...]

Aktuálna informácia, horúca novinka, práve sa stalo, PRAVDA, mimoriadna správa, mimoriadne1, mim1

Pri Šali došlo k tragickej nehode, čelnú zrážku áut neprežili traja ľudia

23.04.2024 15:29

Na mieste zasahujú dve pozemné ambulancie záchrannej zdravotnej služby aj posádka záchranárskeho vrtuľníka.

Ana Estradová

V konzervatívnom Peru vykonali vôbec prvú eutanáziu. Ana Estradová trpela nevyliečiteľnou chorobou

23.04.2024 15:09

Ana Estradová bola niekoľko rokov pripútaná na lôžko. Súdny spor, v ktorom jej bolo priznané právo podstúpiť eutanáziu, viedla a vyhrala za pomoci ombudsmana pre ľudské práva.

Rudolf Schuster

Rudolf Schuster získal Čestné občianstvo Košického samosprávneho kraja

23.04.2024 15:06

Ide o vôbec prvé udelenie takéhoto ocenenia v histórii kraja.

Britain Clinton

Brusel chce uľahčiť život v Británii aj mladým Slovákom. Použije na nich Londýn dvojaký meter?

23.04.2024 14:00

Európska komisia by rada zmäkčila nepríjemné dopady brexitu na občanov členských štátov EÚ vo veku do 30 rokov. Aký postoj zaujali politici v Londýne?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 172
Celková čítanosť: 555500x
Priemerná čítanosť článkov: 3230x

Autor blogu

Odkazy