Trnky v slepom tuneli

25. októbra 2010, josezuna, o politike

Tak sa nám to všetko pekne melie, ako pravda medzi čertami.  Kauzy politikov, manažérov aj „obyčajnej“ Hedvigy. Nechcel som ju uraziť. Obyčajnú som myslel, ako sme väčšina v tomto štáte.

 Blíži sa voľba zásadnej osoby v našom politickom systéme a napätie sa stupňuje ako v americkej akčnej dráme. Niektorí dokonca hovoria o začiatku konca, hystérii, korupcii, moci a peniazoch. Drsné scény nášho filmu, ktorý žijeme.

 Vychádzajúc z predpokladu, že prokuratúra je tu na to, aby spoločne s políciou a súdnictvom dohliadala na dodržiavanie zákonov, by mal byť za generálneho prokurátora zvolený človek bezúhonný, ktorý sa v problematike vyzná a bude dbať o dodržiavanie zákonov. Keď však čítam vyjadrenia politikov, tak sa mi zdá, že naša prokuratúra je tu na to, aby chránila mocných, bohatých, ich politikou vydobyté postavenie a peniaze. Aby spisy včas odložila, stíhanie zastavila, pravde cestu zahatala.  Preto ten humbug okolo voľby generálneho prokurátora. Vrchnosť sa bojí, kto má väčšie eso v rukáve.

Obyčajná Hedviga sa stráca do minulosti, podobne ako únos Kováča mladšieho. Niektoré kauzy už dosiahli americkú úroveň. Tiež dodnes nevieme, kto zastrelil Kennedyho.