Čas časom všetko odhalí

15. novembra 2010, josezuna, naša súčasnosť

Výročie nežného novembra predo dvermi a všetko sa to akosi zvrháva. Akoby sa stratil zmysel toho, čo sa udialo pred dvadsaťjeden rokmi. Konzum, povrchnosť, moc peňazí, hlúposť vyplávali z kalnej vody posledných rokov a nedovolia preraziť ľudským hodnotám.

V Bratislave vystavia v Primaciálnom paláci Ernesta Valka. Bol pri tom, keď sa zakladala VPN, bol pri tom keď sa rozdeľovali dôležité posty, bol pri veľkých peniazoch. Už je niekde úplne inde. Mŕtvych obviňovať nechcem. Bol však vplyvnou súčiastkou mašinérie, ktorá ho nakoniec prevalcovala. Čo urobil zo svojho postu pre to, aby na Slovensku nefungovali mafiánske praktiky?  Asi až moc veril, že jeho sa to netýka. Opak je pravdou. Všetci sme v tom mlyne, ktorý melie ideály.

V Žiline v historickom centre otvárajú nové zinfarktované srdce Žiliny. Bez rešpektu k histórii, s úklonom po zem pred mocou peňazí. Farské schody majú novú dominantu. Už nie veže Farského kostola ale vežu ohyzdného včelieho plastu. Ospravedlňujem sa včelám. Ešteže názov je slovenský, MIRAGE. Tony reálneho betónu developerskej máfie, žiadna fatamorgána. Predáme všetko za vily v Chorvátsku, za súkromné stíhačky, za ľudskú hlúposť.

V stredu 17. si spomenieme na sychravý a studený november roku 1989. Tento rok bude asi celkom príjemne, len na duši sa ochladilo.