Andy Garcia, kubánsky aristokrat

12. apríla 2011, josezuna, o filmoch

Pred 55 rokmi sa na Kube narodil herec, producent, hudobník, proste všestranný umelec Andy Garcia. Jeho uhrančivý pohľad a skvelé herectvo si všimne každý, kto sa s jeho filmami stretne.

Bolo tesne po nežnej revolúcii, keď v našej televízii bežal film Vnútorné záležitosti. Tento film je skvelým dialógom kladného vyšetrovateľa v podaní Garciu a slizkého, skorumpovaného policajta v predvedení Richarda Gereho. Koncert dvoch hviezd vrcholného kalibru.

Od tohto filmu som si Andyho Garciu začal všímať a jeho herectvo vždy poteší. Ďalšieho výborného vyšetrovateľa stvárnil v skvelom thrilleri Jennifer 8.  Odporúčam pozerať pred polnocou, najlepšie ak je vonku chladná snehová búrka a lampy len sliepňajú.

Zažiaril i v Krstnom otcovi III, či Nedotknuteľných. Veľa je toho, čo stihol Andy natočiť pre naše potešenie. V poslednej dobe si ho určite všetci pamätáte z Dannyho parťákov, kde hrá nepríjemného vlastníka casína.

V roku 2005 natočil film Stratené mesto, ktorým sa vrátil do pohnutej doby nastolenia Castrovej diktatúry na Kube. Je to rodinná sága prepletená s revolúciou a úžasnou kubánskou hudbou. Film, ktorý stojí za vašu pozornosť. Pre milovníkov kubánskej hudby a tanca je to lahôdka.

Želám príjemné pozeranie a Andymu plodnú energiu.