Predseda parlamentu populisticky útočí

14. apríla 2011, josezuna, o politike

V podstate by mi to mohlo byť jedno. Aj keď sa jedná o peniaze nás všetkých, tým pádom by mi to jedno byť nemalo. Lenže, čo už zmôže môj hlas opustený v šírom mori lži a zahmlievania, či skrývania sa za slovíčka.

O čom píšem?

O predsedovi parlamentu, ktorý sa vyfarbuje ako pokrytec a vypočítavec najhrubšieho zrna.

Prečo tak píšem?

Lebo to, že nasľuboval pred voľbami veci v tomto konzervatívnom a zaujatom štáte absolútne nepriechodné, veci fantazmagorické, na ktoré mu naleteli mladí a neskúsení ľudia a splnili mu sen, dostať sa do parlamentu, ktorý používa ako hrací automat zakódovaný v prospech jedného výhercu, som už prežrel. No aby ďalej zveľaďoval svoje postavenie demagogickými a pokryteckými požiadavkami, to ma už tak trochu slušne povedané hnevá.

Čo je vo veci?

Odstupné bývalej riaditeľky Slovenského rozhlasu, pani Zemkovej. Páni poslanci zrušia Slovenský rozhlas, čím si myslím, úplne v súlade so zákonom vznikol pani bývalej riaditeľke nárok na odstupné. Bol s ňou rozviazaný pracovný pomer. To, že je dnes riaditeľkou toho ďalšieho zvláštneho zlepenca, je výsledok výberového konania. Pre ňu je to úplne nový zamestnávateľ. Akoby sme už všetci zabudli, že veľmi slušné odstupné dal sám sebe vyplatiť svojho času aj pán predseda parlamentu.

Ako zvýšiť klesajúce preferencie?

Presne tak ako to robí pán predseda. Pustiť do éteru populistickú bublinu, však závisti je v tomto národe viac než dosť a s vierou, že ľudia majú krátku pamäť, skúsiť bodovať.

Kde sa stratili témy?

Manželstvá homosexuálov, legalizácia marihuany sú dnes na dne hlbokého rybníka, v ktorom je mútna voda. Dnes už ide len o korytá pre známych, rodinu, či priateľov a občas zahrať divadielko pre plebs, že vládnuť je vyčerpávajúca práca, tak prečo si nedopriať imunitu.

 

Populizmus:

Politická taktika spočívajúca vo vystupovaní na verejnosti tak, že sa zdôrazňuje pochopenie pre problémy ľudí a prípadne sa im aj sľubuje bez reálnych podkladov; tiež vo význame zaujať za každú cenu, bez ohľadu na vec samú.  (Wikipedia)