Maďarská ústava je poriadne okorenený guláš

19. apríla 2011, josezuna, naša súčasnosť

Maďarskí Maďari, teda tí praví, takzvaní čípoš, zrušili republiku a prijali ústavu Maďarska.  Ústavu, ktorá žiada Boha, aby žehnal Maďarovi. Oni to asi aj budú, vzhľadom na stav svojej ekonomiky, potrebovať. A nielen pomoc od Boha ale asi pomoc všetkých svätých. Takže to mohli rovno vpísať do tej preambuly a nespoliehať sa len na Boha.

Sú hrdí, že ich kráľ svätý Štefan pred tisíc rokmi vystaval maďarský štát na pevných základoch. O tom by sa dalo polemizovať ale načo brať niekomu ilúzie. Nech si hlavu rozbijú a ilúzie sa rozplynú ako Veľké Uhorsko po prvej svetovej vojne.

Je dobre vidieť v praxi, kam vedie slepá viera v extrémistov, aby sme sa mohli poučiť na chybách druhých.  Aby sme neriešili kresťanstvo, interrupcie, homosexuálov, ústavné zmeny podobne ako naši južní susedia ale ako moderný národ, ktorý sa v prvom rade spolieha sám na seba a Boha si každý prizve na pomoc podľa svojej potreby.

Želám naším južným susedom bohatú úrodu čípoš papriky, kvalitné čabajky, chutný perkelt  a guláš radšej nespomínam, lebo sčítanejší odo mňa tvrdia, že tak by sa mala volať po správnosti tá ich nová ústava.  No a veľa gulášu môže spôsobiť ťažobu na žalúdku, či pálenie záhy.  Počul som medzi ľudom, že veľký, zatiaľ nie svätý, Viktor,  už nakúpil sodabikarbónu a v prípade potreby s ňou nakŕmi celý maďarský národ.  Či mu to pomôže k blahorečeniu zatiaľ známe nie je. Tak im pánboh pomáhaj.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

zdroj WIKIMEDIA COMMONS