Kam až môže zájsť debata na blog.pravda.sk?

3. mája 2011, josezuna, naša súčasnosť

Ja osobne si myslím, že máme šťastie, že tieto debaty sú len vo virtuálnom prostredí. Ak by sa debaty v bežnom svete uberali takým smerom, ako niektoré debaty na blogu, tak sa asi povraždíme. Toľko vzájomnej nenávisti a nevraživosti je skutočne na psychologickú štúdiu.

Keď už som pritom, tak by ma skutočne zaujímalo , odpusťte moju infantilnú zvedavosť, načo v tomto štáte vyštuduje toľko psychológov a sociológov, keď o vývoji spoločnosti ako takej nevieme nič.

Vzhľadom na to, že na tomto blogu sú asi väčšinou dospelí a dokonca asi aj vzdelaní ľudia, predpokladal by som, že sa budú baviť aspoň na akej takej úrovni. Že budú používať argumenty na presadenie svojho názoru a nie obyčajné nadávky, či vulgarizmy. Debaty vedené v agresívnom duchu, keď človek vidí pred svojimi očami len červené súkno, nikam nevedú, vývoj neposunú.

Aj ja som zažil život v socializme a spoločne s vami žijem už dve desaťročia štádium večnej privatizácii, dobu tunelovania, rozkrádania a neustáleho ničenia sociálnych istôt, ktoré socializmus skutočne ponúkal. Ponúkal sociálne istoty, zdravotnú starostlivosť i školstvo zdarma a mnoho ďalších lákavých produktov. Bolo to však na úkor slobody jednotlivca, na úkor slobodného prístupu k informáciám a potláčania mnohých iných ľudských práv. To, že sa budeme vzájomne obviňovať, urážať, pravdu neodhalí. Pravdu o tom, čo bolo dobré vtedy, čo je dobré dnes. Veci nie sú čierno biele, tak ako nie je čiernobiely ani náš život. Budem rád ak spoločnými slobodnými debatami na tomto blogu rozšírime svoje poznanie a posunieme svoj názor k objektívnejšiemu zhodnoteniu tak minulosti ako aj súčasnosti.

Ako každý z vás, bol by som najradšej, keby sa vývoj na malom Slovensku konečne pohol nejakým smerom dopredu, aby v ľuďoch nebolo toľko zloby nenávisti, aby si každý mohol nájsť zodpovedajúcu prácu a dostal slušnú plácu. Vzhľadom na zloženie politickej scény a osoby, ktoré sú v nej, riešenie momentálne nepoznám. Diskutujme preto s chladnou hlavou a s použitím overiteľných faktov.