Pomocný policajný zbor

29. júna 2011, josezuna, naša súčasnosť

Tento názov pre našu skvelú políciu, ktorej najlepšie zo všetkého ide vyberanie pokút, mi vyplynul z nových nápisov na ich autách.  Naivne som si ako občan myslel, že polícia tu je preto, aby som sa cítil bezpečne a aby chránila moju rodinu, môj majetok pred rôznymi kriminálnymi živlami.  Nové nálepky ma vyviedli z omylu. Už teraz mi je jasné, že policajnú hliadku, ako symbol bezpečia,  len tak skoro v meste neuvidím a v noci sa mám vyhýbať prechádzkam uličkami ako doteraz.

Vzhľadom k tomu, že políciu vedie „Zorro Pomstiteľ“ , ako som sa dočítal v komentároch na tomto blogu, tak by som asi márne čakal koncepčné riadenie chlapcov, ktorí  tiež trpia depresiami a inými ľudskými slabosťami, keď si tak často siahajú na život. Je to smutné ale je to fakt, že aj oni sa zaradili do neutešeného priemeru a hrozivých štatistík nášho dneška, napriek svojmu ako takému sociálnemu zabezpečeniu.

Policajti v uliciach asi nebudú na Slovensku nikdy. Ale ak by ste potrebovali narúbať drevo, pomôcť na stavbe či s nákupom, chlapci sú tu ihneď.  Radi pomôžu spísať zápisnicu ako vás za bieleho dňa okradli a podajú pomocnú ruku ak vám treba zavolať sanitku prípadne pohrebnú službu,  lebo vás prepadla a zmlátila banda výrastkov. Veď to majú na autách.