Založ si blog

Vlastenectvo, symboly, jazyk

Len ten, kto pochopil svoje vlastné dejiny, svoju minulosť, činy svojich predkov, môže byť vyrovnaný s útokmi neznalých. Len ten, kto sa poučil, môže byť vyrovnaný. Bez poznania  niet vyrovnanosti. Vyrovnaný s týmto svetom, s ľudskou hlúposťou, no nie s naším parlamentom. S tým sa vyrovnať nedá.  

 Vlastenectvo je národná hrdosť. Aj k vlastenectvu treba človeka viesť. Vlastencom sa nikto nerodí. A štát bez vlastencov skôr či neskôr zanikne. Ak nechceme Slovensko, tak nech sa deti v škole učia trebárs nemeckú hymnu, zástavu dajme čínsku a ústavu americkú. Hranice zrušme a sochy zbúrajme všetky. Myslím tým aj Svätého Štefana, lebo jeho svätožiara bola, je a bude oči kolúca okupačná, podmanivá politika a žiadna svätosť. Viva Uhorsko.  Len prosím vás neprotestujte. K zbúraniu dôjde postupne.

 V USA majú zástavu aj na záchode a ústava je skutočne základný kameň americkej demokracie. V Mexiku štátnu vlajku obrovských rozmerov vyvesia a zvesia dvakrát za deň a spievajú hymnu. Do Dunajskej Stredy prinesú všetci neSlováci maďarskú zástavu, ako symbol. Symbol čoho? Demokracie? A my sa za svoje symboly, ústavu hanbíme. Hanba nám.   

 A Slovenský jazyk tiež treba zrušiť. Je veľmi náročný aj pre Slovákov. Aj keď sa Štúr bude hnevať, navrhujem za úradný jazyk, jazyk na mojej topánke. Je jednoduchý a ja si s ním rozumiem.

 

HOWGH

Čo nás skôr položí ?

26.03.2020

Som zatvorený doma. Tak mi prikázala vláda. Sledujem život za oknom. A rozmýšľam, či som nariadenia vlády nezobral moc dôsledne. Som doma, ako káže vláda. Pracovať sa mi nedá, nemôžem využívať home office, charakter mojej práce to neumožňuje. Času mám hodne, tak premýšľam. A premýšľanie je niekedy aj na príťaž. Môžete napríklad zistiť, že ľudia majú o [...]

Píšem, píšeš, píše

22.07.2016

Tak si tu píšete. Píše vlastne každý. Aj ten, čo písať nevie a písaniu nerozumie. Veď nerozumiem ani ja. Máme slobodu názoru, ktorá sa prekrýva s anarchiou, tak píšu všetci. Píše Peter, ba i Pavol a neveriaci Tomáš asi najviac. Sme obraz svojej spoločnosti. Kde každý môže mať svoj názor. Hlupák , ba aj ten bez názoru, dokonca aj ten čo si myslí, že má pravdu. [...]

Je lepší utečenec na hranici, či utopenec v špajzi?

18.10.2015

Je lepšie byť zmätený, ako byť zmätok. Je lepšie byť špinavý, ako byť špina. Je lepšie ak ona mešká, ako keď jej mešká. Je lepšie byť s bláznami, ako byť blázon. Je lepšie byť dobitý, ako byť dobytok. Je lepšie pískať si, ako byť vypískaný. Je lepšie sa vyplakať, ako byť vyplákaný. Je lepšie užiť si, ako byť využitý. Je lepšie mať pruhy na tričku, [...]

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 172
Celková čítanosť: 555189x
Priemerná čítanosť článkov: 3228x

Autor blogu

Odkazy