Založ si blog

Ursula v bikinách i v uniforme je očarujúca

 

 

Keď som bol chlapec, ktorý vyrastal v malebnom  slovenskom meste, stretol som sa s kinom, filmami. Do kina ma doviedli sestry. Aj filmy boli sprvoti v ich dramaturgii. A nebola to zlá dramaturgia. Zažil som úžasné okamžiky boja dobra so zlom. Videl som na plátne svojich neohrozených hrdinov ako sa nikdy nepodvolia nečestným nástrahám, či podlým lotrom.

Bojovali za životy  nádherných herečiek, ktoré som vnímal, ako slabé stvorenie.  Samotné sa ubrániť nevedeli, vždy bol naporúdzi, v tej dobe skôr chytrý a pekný ako silný, kladný hrdina.

Tak som sa stretol aj s herečkou s pekne znejúcim menom, ktoré som si zapamätal navždy. Dnes už môžem prezradiť, že som bol do nej vlastne platonicky zamilovaný. Bola to Ursula Andress, ktorá dnes oslavuje okrúhle narodeniny.  Film, v ktorom žiaril samotný úžasný Belmondo sa v Československu premietal pod názvom Muž z Hong-Kongu.  Je to príjemná sladká rozprávka, ako ušitá na telo Belmondovi. A Ursula mu skvele kontruje.

 


 

Ako čas pomaly plynul, prišli niektorí starší na našej ulici s príbehom o nejakom Bondovi. Až sa raz na otcovom nočnom stolíku vyskytla knižka s názvom Dr. No. Bola doba uvoľnenia. Knižku som prečítal. Filmy o Bondovi sa v socialistickom bloku nenosili. Tak som len z časopisov zistil, že v sfilmovanej verzii danej knihy, hrá bondgirl moja Ursula.  Po nežnej revolúcii čas letel ako kozmická loď. Dobiehali sme v hudbe a filmoch všetko, čo nám bolo upierané. Tak som sa dostal k filmu o Bondovi  Dr.No.  A opäť som uvidel svoju dávnu detskú lásku v plnej kráse. Film má tú úchvatnú vlastnosť, že vie zastaviť náš vek. Tak ho zastavil aj Ursule.  Oba filmy odporúčam, ako prianie k sviatku Ursuly Andress. A pre ženskú časť publika bude určite lákadlom už spomínaný Belmondo, či taktiež skvelý a charizmatický fešák Sean Connery

 

 


 

 

Čo nás skôr položí ?

26.03.2020

Som zatvorený doma. Tak mi prikázala vláda. Sledujem život za oknom. A rozmýšľam, či som nariadenia vlády nezobral moc dôsledne. Som doma, ako káže vláda. Pracovať sa mi nedá, nemôžem využívať home office, charakter mojej práce to neumožňuje. Času mám hodne, tak premýšľam. A premýšľanie je niekedy aj na príťaž. Môžete napríklad zistiť, že ľudia majú o [...]

Píšem, píšeš, píše

22.07.2016

Tak si tu píšete. Píše vlastne každý. Aj ten, čo písať nevie a písaniu nerozumie. Veď nerozumiem ani ja. Máme slobodu názoru, ktorá sa prekrýva s anarchiou, tak píšu všetci. Píše Peter, ba i Pavol a neveriaci Tomáš asi najviac. Sme obraz svojej spoločnosti. Kde každý môže mať svoj názor. Hlupák , ba aj ten bez názoru, dokonca aj ten čo si myslí, že má pravdu. [...]

Je lepší utečenec na hranici, či utopenec v špajzi?

18.10.2015

Je lepšie byť zmätený, ako byť zmätok. Je lepšie byť špinavý, ako byť špina. Je lepšie ak ona mešká, ako keď jej mešká. Je lepšie byť s bláznami, ako byť blázon. Je lepšie byť dobitý, ako byť dobytok. Je lepšie pískať si, ako byť vypískaný. Je lepšie sa vyplakať, ako byť vyplákaný. Je lepšie užiť si, ako byť využitý. Je lepšie mať pruhy na tričku, [...]

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 07:25

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dve vojny?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 172
Celková čítanosť: 554954x
Priemerná čítanosť článkov: 3226x

Autor blogu

Odkazy