Založ si blog

Matka Tereza od mačiek

Vlastný syn s pomocou brata zabije svoju  matku. A žijú v izbe s jej telom ešte zopár dní. Koľko nenávisti, nepochopenia sa muselo nahromadiť medzi týmito ľuďmi, keď jediným východiskom sa javí zabitie najbližšieho človeka. Matka, tá ktorá darovala život. Už si môžeme len domýšľať, či spoločne s režisérom hľadať útržky z minulosti a snažiť sa odhaliť príčiny skratového správania.

Základná bunka, rodina, sa rozpadla. Vytratil sa otec a matka sama všetko nezvládne. Raz chýbajú peniaze, inokedy čas a mnohokrát únava zlomí odhodlanie na otvorený rozhovor. A vývoj si človek mnohokrát plne neuvedomí, ba ani nepochopí, aké budú následky.  Dni plynú a syn stráca pôdu pod nohami, stráca kontakt s matkou. Otec sa rozplynul ako hmla nad jazerom problémov. Kopí sa agresivita, zloba. Láska sa stala neznámym pojmom. Chýba pohladenie. Nielen to priame dotykom, chýba slovo, ktoré by vyhnalo zúrivosť a vytiahlo na hladinu dávno utopenú lásku.

Žijeme v dobe komunikačnej explózie, keď ľudia zabúdajú spolu rozprávať. Sme napojení na sociálne siete, len vzájomne sme akosi neprepojení. To pravé orechové sa stráca v útokoch agresívnych útočníkov preoblečených za virtuálne priateľstvo, lásku bez tlčúceho srdca, či pochopenie bez reálnej spoluúčasti.

Film „Matka Tereza od mačiek“ nastavuje zrkadlo nášmu súčasnému životu. Nenájdeme odpovede, len samé otázky. Odpovede musíme hľadať v sebe.

 


Čo nás skôr položí ?

26.03.2020

Som zatvorený doma. Tak mi prikázala vláda. Sledujem život za oknom. A rozmýšľam, či som nariadenia vlády nezobral moc dôsledne. Som doma, ako káže vláda. Pracovať sa mi nedá, nemôžem využívať home office, charakter mojej práce to neumožňuje. Času mám hodne, tak premýšľam. A premýšľanie je niekedy aj na príťaž. Môžete napríklad zistiť, že ľudia majú o [...]

Píšem, píšeš, píše

22.07.2016

Tak si tu píšete. Píše vlastne každý. Aj ten, čo písať nevie a písaniu nerozumie. Veď nerozumiem ani ja. Máme slobodu názoru, ktorá sa prekrýva s anarchiou, tak píšu všetci. Píše Peter, ba i Pavol a neveriaci Tomáš asi najviac. Sme obraz svojej spoločnosti. Kde každý môže mať svoj názor. Hlupák , ba aj ten bez názoru, dokonca aj ten čo si myslí, že má pravdu. [...]

Je lepší utečenec na hranici, či utopenec v špajzi?

18.10.2015

Je lepšie byť zmätený, ako byť zmätok. Je lepšie byť špinavý, ako byť špina. Je lepšie ak ona mešká, ako keď jej mešká. Je lepšie byť s bláznami, ako byť blázon. Je lepšie byť dobitý, ako byť dobytok. Je lepšie pískať si, ako byť vypískaný. Je lepšie sa vyplakať, ako byť vyplákaný. Je lepšie užiť si, ako byť využitý. Je lepšie mať pruhy na tričku, [...]

Mykola Solskyj

NABU podozrieva ukrajinského ministra Solského z nezákonného nadobudnutia štátnej pôdy

23.04.2024 12:18

Od začiatku ruskej invázie vo februári 2022 sa na Ukrajine objavilo viacero korupčných káuz.

Súdna rada

Súdna rada je aktuálne v kompletnom zložení, budúce nominácie nebude komentovať

23.04.2024 12:01

Dvaja z aktuálnych členov súdnej rady, ktorých v minulosti zvolila do funkcie NR SR, však budú túto stredu vypočutí pred ústavnoprávnym výborom.

Maximilian Krah, Nemecko, AfD, eurovoľby

Nemecko zatklo muža za špionáž pre Čínu, odovzdával informácie z europarlamentu. Peking reaguje

23.04.2024 12:00, aktualizované: 12:11

Spolková generálna prokuratúra tvrdí, že sledoval aktivity čínskej opozície v Nemecku.

karlova ves, električka, bratislava, Segnerovsa

V Karlovej Vsi zrazila električka chodkyňu, skončila v nemocnici

23.04.2024 11:18

Polícia chodcom zdôrazňuje, že sú povinní dať električke prednosť aj na neriadených priechodoch pre chodcov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 172
Celková čítanosť: 555496x
Priemerná čítanosť článkov: 3230x

Autor blogu

Odkazy