Založ si blog

Maďarská ústava je poriadne okorenený guláš

Maďarskí Maďari, teda tí praví, takzvaní čípoš, zrušili republiku a prijali ústavu Maďarska.  Ústavu, ktorá žiada Boha, aby žehnal Maďarovi. Oni to asi aj budú, vzhľadom na stav svojej ekonomiky, potrebovať. A nielen pomoc od Boha ale asi pomoc všetkých svätých. Takže to mohli rovno vpísať do tej preambuly a nespoliehať sa len na Boha.

Sú hrdí, že ich kráľ svätý Štefan pred tisíc rokmi vystaval maďarský štát na pevných základoch. O tom by sa dalo polemizovať ale načo brať niekomu ilúzie. Nech si hlavu rozbijú a ilúzie sa rozplynú ako Veľké Uhorsko po prvej svetovej vojne.

Je dobre vidieť v praxi, kam vedie slepá viera v extrémistov, aby sme sa mohli poučiť na chybách druhých.  Aby sme neriešili kresťanstvo, interrupcie, homosexuálov, ústavné zmeny podobne ako naši južní susedia ale ako moderný národ, ktorý sa v prvom rade spolieha sám na seba a Boha si každý prizve na pomoc podľa svojej potreby.

Želám naším južným susedom bohatú úrodu čípoš papriky, kvalitné čabajky, chutný perkelt  a guláš radšej nespomínam, lebo sčítanejší odo mňa tvrdia, že tak by sa mala volať po správnosti tá ich nová ústava.  No a veľa gulášu môže spôsobiť ťažobu na žalúdku, či pálenie záhy.  Počul som medzi ľudom, že veľký, zatiaľ nie svätý, Viktor,  už nakúpil sodabikarbónu a v prípade potreby s ňou nakŕmi celý maďarský národ.  Či mu to pomôže k blahorečeniu zatiaľ známe nie je. Tak im pánboh pomáhaj.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

zdroj WIKIMEDIA COMMONS

Čo nás skôr položí ?

26.03.2020

Som zatvorený doma. Tak mi prikázala vláda. Sledujem život za oknom. A rozmýšľam, či som nariadenia vlády nezobral moc dôsledne. Som doma, ako káže vláda. Pracovať sa mi nedá, nemôžem využívať home office, charakter mojej práce to neumožňuje. Času mám hodne, tak premýšľam. A premýšľanie je niekedy aj na príťaž. Môžete napríklad zistiť, že ľudia majú o [...]

Píšem, píšeš, píše

22.07.2016

Tak si tu píšete. Píše vlastne každý. Aj ten, čo písať nevie a písaniu nerozumie. Veď nerozumiem ani ja. Máme slobodu názoru, ktorá sa prekrýva s anarchiou, tak píšu všetci. Píše Peter, ba i Pavol a neveriaci Tomáš asi najviac. Sme obraz svojej spoločnosti. Kde každý môže mať svoj názor. Hlupák , ba aj ten bez názoru, dokonca aj ten čo si myslí, že má pravdu. [...]

Je lepší utečenec na hranici, či utopenec v špajzi?

18.10.2015

Je lepšie byť zmätený, ako byť zmätok. Je lepšie byť špinavý, ako byť špina. Je lepšie ak ona mešká, ako keď jej mešká. Je lepšie byť s bláznami, ako byť blázon. Je lepšie byť dobitý, ako byť dobytok. Je lepšie pískať si, ako byť vypískaný. Je lepšie sa vyplakať, ako byť vyplákaný. Je lepšie užiť si, ako byť využitý. Je lepšie mať pruhy na tričku, [...]

vojna na Ukrajiny, Černihiv

ONLINE: Rutte: Niektoré štáty sedia na hromadách Patriotov. Kúpme ich pre Ukrajinu

18.04.2024 06:00, aktualizované: 06:23

EÚ by mala Ukrajine urgentne poskytnúť protivzdušnú obranu a urýchliť a zintenzívniť vojenskú pomoc vrátane delostreleckých nábojov a rakiet.

Fiala

VIDEO: Fiala si myslí, že slovenské peniaze na muníciu pre Ukrajinu Česko asi nevyužije

18.04.2024 06:00

Slovenská vláda sa nepripojila k iniciatíve Prahy, keď sa kabinet Petra Fialu usiluje nakúpiť delostrelecké granáty pre Ukrajinu.

Fico, Danko, Pellegrini

Boj o post šéfa NR SR. Bude Ficova stratégia účinná? Smer vyhrá tak či tak, SNS tlačí a Hlas čaká test

18.04.2024 06:00

Od pôvodných personálnych požiadaviek nakoniec SNS upustila, no staré rany otvorila oficiálne neobsadená stolička predsedu parlamentu, ktorú Danko požaduje od vzniku koalície. A chce ju znova.

obria lavička, Muráň

Park s megasochami je v Muráni absolútnou novinkou. Nechýbajú v ňom ani živé zvieratá

18.04.2024 06:00

Tony vážiace nadrozmerné sochy obrov, velikánska lavička s parádnym výhľadom či živé lamy pripomínajúce plyšové hračky. Tieto atrakcie sa nachádzajú v areáli pri obci Muráň.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 172
Celková čítanosť: 554806x
Priemerná čítanosť článkov: 3226x

Autor blogu

Odkazy