Založ si blog

Polícia na dve veci

Vyrastal som v takom prostredí, kde policajti neboli najobľúbenejšia skupina obyvateľstva. Oni sa vtedy volali  VB, Verejná Bezpečnosť a žiadni chlapci z piatej B ako ich neskôr poľudštila skupina Elán.  Ľud bol držaný nakrátko a udržať bezpečnosť, teda poriadok, nebol až taký veľký problém. Kradlo sa hlavne zo spoločného, čo nikoho až tak moc nebolelo a násilné trestné činy sme zažili možno raz za pár rokov. Na cestách bola premávka snáď polovičná ako dnes a pokuty boli skutočne len upozornením, že si treba dávať pozor. Napriek tomu chlpatí dávali jasne najavo, že ich uniforma je nedotknuteľná a keby niečo, tak obyčajný človek môže mať problémy, záznamy, zápisy. Ale určite ich práca v tej dobe viac zodpovedala heslu „Bezpečnosť a ochrana“ ako dnešná ich činnosť, či nečinnosť.

Dnes mám dojem, že polícia je tu na dve veci. Presne ne tie, uhádli ste. Na ulici ich vidíte len keď dopravní policajti vyberajú zvláštny druh mýta do štátnej kasy, inak sa po nich zľahla zem.  Keď vám v pravidelných intervaloch vykrádajú auto, či večer na chodníku vás z roztopaše zmlátia osemnásťročné vyholené gebule, tak policajtov hľadáte v blízkosti úplne zbytočne. Zákroky proti zlodejom alebo násilníkom nepatria pod políciu. Veď by sa im mohlo niečo prihodiť a nedožili by sa výsluhového dôchodku.

A ako píše jedna kolegyňa na blogu , riešia desaťročné deti, či náhodou ich konanie nie je rasovo motivované. Je pravda, že vyšetrovanie takých malých „darebákov“ ich neohrozuje a uzavrú to ako vyriešený prípad. A plán splnený na vyše sto percent ako nás informoval policajný prezident.  Je to neskutočný humorista, len občas to bolí.

Vykradnuté autá, byty,  násilie na uliciach, vandalizmus a občas aj nejaká tá vražda trápia asi len nás občanov. Policajného prezidenta asi netrápi nič, lebo jeho štatistiky sú pozitívne a vlastne sa nekradne, nevraždi a možno ak budete sedieť doma, tak vás nikto ani nezmláti.  Ale za to vám neručím, takže ani sedieť doma nie je najbezpečnejšie. Kde potom?

Prajem pekný a bezpečný deň s maximálnou pokutou 100 EUR za rasistické reči o našich tmavších spoluobčanoch, ktorí vám práve ukradli peňaženku, či vás len tak šantivo opľuli.

 


 

Čo nás skôr položí ?

26.03.2020

Som zatvorený doma. Tak mi prikázala vláda. Sledujem život za oknom. A rozmýšľam, či som nariadenia vlády nezobral moc dôsledne. Som doma, ako káže vláda. Pracovať sa mi nedá, nemôžem využívať home office, charakter mojej práce to neumožňuje. Času mám hodne, tak premýšľam. A premýšľanie je niekedy aj na príťaž. Môžete napríklad zistiť, že ľudia majú o [...]

Píšem, píšeš, píše

22.07.2016

Tak si tu píšete. Píše vlastne každý. Aj ten, čo písať nevie a písaniu nerozumie. Veď nerozumiem ani ja. Máme slobodu názoru, ktorá sa prekrýva s anarchiou, tak píšu všetci. Píše Peter, ba i Pavol a neveriaci Tomáš asi najviac. Sme obraz svojej spoločnosti. Kde každý môže mať svoj názor. Hlupák , ba aj ten bez názoru, dokonca aj ten čo si myslí, že má pravdu. [...]

Je lepší utečenec na hranici, či utopenec v špajzi?

18.10.2015

Je lepšie byť zmätený, ako byť zmätok. Je lepšie byť špinavý, ako byť špina. Je lepšie ak ona mešká, ako keď jej mešká. Je lepšie byť s bláznami, ako byť blázon. Je lepšie byť dobitý, ako byť dobytok. Je lepšie pískať si, ako byť vypískaný. Je lepšie sa vyplakať, ako byť vyplákaný. Je lepšie užiť si, ako byť využitý. Je lepšie mať pruhy na tričku, [...]

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 172
Celková čítanosť: 553952x
Priemerná čítanosť článkov: 3221x

Autor blogu

Odkazy